Diskuterer du hele tiden med dig selv?

Er du typen, der dag ind og dag ud diskuterer en hel masse dagligdags beslutninger med dig selv? Uden rigtig at komme ud af stedet? Så vil du sandsynligvis kunne have gavn af de råd, jeg giver nedenfor.

Det kan fx være:

 • Hvornår eller hvor tit, du skal træne?
 • Om du skal sige ja eller nej til at tage med til et arrangement?
 • Om du har fortjent et stykke kage i dag?
 • Om det er OK at tage et ekstra glas vin til maden?
 • Om du skal skrive en blog post i dag eller i morgen?
 • Hvornår du skal sende det næste nyhedsbrev?
 • osv. osv.

Hvis du genkender denne type overvejelser, har du så prøvet at lægge mærke til, hvor meget tid og energi, du bruger på dem?

Det er nemlig sådan, at denne type indre diskussioner kan være med til at dræne dig for energi og stjæle din tid og dit fokus.

Heldigvis er der en enkel løsning:

Begynd at sætte klare rammer og faste rutiner op for så mange områder af dit liv som muligt.

Det kan fx være:

 • At du beslutter at træne 3 gange om ugen (sæt gerne faste ugedage på, fx mandag, torsdag og lørdag).
 • At du kun spiser kage fredag og søndag.
 • At du kun drikker vin til maden to dage om ugen (vær gerne mere specifik sæt faste ugedage på og beslut en kvote for, hvor mange glas vin, du vil drikke).
 • At du publicerer et nyt blogindlæg tirsdag og fredag.
 • At du udsender et nyhedsbrev hver 3. torsdag.
 • At du ikke tjekker arbejdsmail efter kl. 18.

Hvis du ikke er vant til at sætte tingene i system på denne måde, kan det godt virke overvældende og som lidt af en spændetrøje.

Men de fleste oplever meget hurtigt, at det giver en vældig frihed at have truffet disse beslutninger på forhånd. Dermed kan du bruge din energi og viljestyrke på at holde fast i dine beslutninger i stedet for at bruge energien på at overveje om du skal gøre A eller B eller hvornår du skal gøre X eller Y.

Tip til at få succes med at sætte klare rammer og opbygge faste rutiner

 1. Start med én ting. Eller nogle få ting. På den måde kan du langsomt opbygge dine nye vaner. Det handler nemlig også om at opbygge selvtillid og bevise over for dig selv, at du kan holde ved.
 2. Vær så specifik som muligt. Hvis du beslutter at træne 3 gange om ugen, så kan vil du stadig kunne opleve endeløse, indre diskussioner, når du skal beslutte om det er i dag eller i morgen eller i overmorgen, du skal træne. Hvis du derimod beslutter at træne på bestemte ugedage (og så vidt muligt holder fast i dem), så bliver det meget nemmere at se, om du holder dig selv op på det.
 3. Mål dine fremskridt. Den nemmeste måde er at lave et stykke papir (fx inddelt i uger), hvor du skriver ned, hver gang du har trænet eller skrevet et blogindlæg eller om du har drukket vin. Eller skriv det ned i notes-app’en på din telefon. Det tjener to formål: Du kan nemt og hurtigt se, om du lever op til dine ambitioner. Desuden vil du opleve at det efterhånden kan blive en motivation i sig selv at få sat krydser i skemaet.
 4. Lad være med at slå dig selv i hovedet, hvis du af og til falder i og fraviger dine faste rutiner. Vær tålmodig med dig selv. Hvis du har misset en enkelt gang eller to, så lad være med at give helt op. Kom i gang igen. Det tager tid at opbygge nye vaner, og nogle gange kræver det adskillige tilløb, før det bliver en vane.
 5. Lav plads til afvigelser – men lad være med at gøre det alt for tit. Hvis der fx er forældremøde mandag, hvor du normalt ville træne, så flyt det til tirsdag i stedet. Eller spring den ene gang over. Men forsøg hurtigst muligt at komme tilbage i den faste rytme igen. For ellers risikerer du nemt, at du ryger tilbage i dit gamle mønster, hvor alting hele tiden er til diskussion, og hvor du ender med at føle dig drænet og tømt for energi.

Hvis du har lyst til at afprøve denne teknik, så vælg én ting med det samme og læg en plan. Brug ovenstående tips. Der er ingen grund til tøven. Du har intet at miste.

God fornøjelse!

PS: Hvis du kører fast i det her eller har svært ved at komme i gang eller finde ud af, hvad du skal starte med, så send mig en mail på kim@kimhornung.dk. Så giver jeg dig gerne et par tips og tricks og et skud motivation til at komme i gang.

PPS: For mit eget vedkommende, så har jeg tænkt mig at starte med min blog. Fremover vil jeg derfor publicere et blogindlæg hver tirsdag og fredag og se, hvordan det virker.