Sådan går du offline i gmail vha. “Inbox Pause”

Føler du dig overvældet over den konstante strøm af nye emails i din indbakke? Bliver du nemt distraheret og mister dit fokus?

Hvis du bruger gmail, så vil jeg anbefale, at du prøver Inbox Pause. Det er en udvidelse til gmail, der kan hjælpe dig med at få kontrol over din indbakke.

Jeg har i lang tid været en stor fan af “Offline”-funktionen i Outlook. Offline-funktionen i Outlook lader dig kontrollere, hvornår du ønsker at nye emails skal dukke op i din indbakke – og hvornår du har brug for fred og ro. Det smarte er, at du stadig kan arbejde med de emails, du allerede har modtaget, og at du kan skrive nye emails mens Outlook er sat til offline-tilstand. Og når du er klar til det, kan du sætte Outlook tilbage i online-tilstand og lade programmet hente nye mails. At arbejde på denne måde gør det meget nemmere at fokusere på opgaverne, du er i gang med, og reducerer antallet af distraktioner.

Men nu om dage er jeg selvstændig og for tiden bruger jeg gmail som min email-klient. Og jeg kunne ikke finde en måde at sætte gmail offline, som virkede ordentligt for mig.

Taaaadaaaa – Inbox Pause er blevet min redning! Og det bedste er, at det er gratis. 

Inbox Pause er en udvidelse, du installerer i din browser.

Efter du har installeret udvidelsen, er det yderst simpelt at anvende Inbox Pause:

  1. Gå ind på mail.google.com som sædvanlig
  2. I indbakken vil du nu se en stor PAUSE knap: Pause-knappen i Inbox Pause
  3. Klik på knappen for at sætte din indbakke på pause (programmet viser så en dialogboks, hvor du kan konfigurere et autosvar og/eller at du gerne vil flytte nye emails til din indbakke på bestemte tidspunkter):
    Dialogboksen der vises, når du anvender Inbox Pause
  4. Når du ønsker at sætte gmail i online-tilstand igen (dvs. at “unpause” indbakken), klikker du blot på UNPAUSE knappen: Unpause-knappen i Inbox Pause – så bliver alle de mails, du modtog mens indbakken var på pause leveret, og nye beskeder vil nu dukke op i indbakken med det samme.

Det virker upåklageligt, og jeg er allerede blevet en smule afhængig af det. Jeg er vild med, at jeg nu har fuld kontrol over, hvornår nye mails må dukke op i min indbakke i gmail. Og det bedste ved denne løsning er, at gmail ser ud og fungerer fuldstændig som normalt (inkl. genvejstaster og søgning i emails).

Et par ting, du skal være opmærksom på:

  • Inbox Pause fungerer ved at oprette et filter, der flytter alle nye emails til en (skjult) label mens din indbakke er sat på pause. Dette filter fungerer på tværs af alle de computere, browsere og apps, som du bruger til at tjekke din gmail-konto. Hvilket jeg synes er en rigtig god ting!
  • Det betyder dog, at hvis du bruger mere end én computer (eller browser), så skal du sørge for at du bruger den samme computer og browser til at pause og efterfølgende unpause igen. Så hvis du pludselig undrer dig over, hvorfor du har en tom indbakke mens du ser PAUSE-knappen, så kan det meget vel skyldes, at du allerede har sat indbakken på pause fra en anden computer eller en anden browser. Hvis det er et problem, så kan du manuelt unpause/aktivere din indbakke igen.
  • Inbox Pause giver dig ikke offline funktionalitet for gmail. Du skal stadig have en netværksforbindelse for at kunne tjekke gamle mails eller skrive nye mails. Hvis du mangler en mulighed for at arbejde med gmail uden en netværksforbindelse, så overvej at bruge “Gmail Offline” udvidelsen, eller overvej at bruge et separat mailprogram.

God fornøjelse!

PS: Jeg er på ingen måde associeret med Inbox Pause eller teamet bag. Jeg er bare en tilfreds bruger.

PPS: Du undrer dig måske over, at jeg ikke blot bruger “Gmail Offline” udvidelsen, som Google står bag. Det skyldes, at Gmail Offline udvidelsen fuldstændig ændrer på brugergrænsefladen i gmail, så den i langt højere grad ligner iOS-udgaven af gmail. Og det bryder jeg mig ikke om – jeg foretrækker den klassiske web-udgave. Ikke mindst fordi web-udgaven af gmail understøtter tastaturgenveje, som gør det lynhurtigt for mig at markere, slette og flytte rundt på emails.