Hvordan en password manager uventet gjorde mig mere effektiv

Kan en password manager gøre dig mere effektiv? Det skulle man ikke umiddelbart tro… Men efter i et par måneder at have brugt sådan et stykke software, så må jeg sige, at det om ikke andet føles mere effektivt.

Men først en kort intro for dem af jer, der ikke ved, hvad en password manager er: En password manager er et stykke software, som holder styr på alle dine forskellige passwords. Du bruger så ét “master” password  til at tilgå softwaren – men skal ikke selv huske alle de forskellige passwords. Desuden kan den generere tilfældige passwords som er helt tilfældige (og så godt som umulige at huske). Den store fordel er, at du med sådan et stykke software med ro i sindet kan bruge forskellige passwords på alle de websites, hvor du er oprettet som bruger – og at du kan bruge passwords, som er svære at huske (fordi du ikke selv behøver at huske dem).

Men hvordan gør det dig mere effektiv? 

Det geniale er, at du kan installere en udvidelse til browseren, som snakker sammen med password manageren. Og så kan du med ét tastetryk få password manageren til at udføre følgende handlinger:

  1. Indtaste dit brugernavn for dig (dvs. at du også slipper at skulle huske, om det nu lige er din emailadresse eller et eller andet obskurt brugernavn, der skal bruges på det pågældende website)
  2. Indtaste dit password (som enten kan være et “almindeligt” password som du godt ville kunne huske – eller et af de autogenererede, super komplicerede passwords)
  3. Trykke på login-knappen for dig

I praksis sparer det RIGTIG mange tastetryk på en dag. Alene det, at jeg på langt de fleste websites ikke behøver tænker over hvad  mit brugernavn eller mit password er, er en kæmpe hjælp! Og det sparer adskillige sekunder at jeg ikke længere behøver taste hverken brugernavn eller password eller klikke på login-knappen.

Så ud over at jeg nu er begyndt at bruge langt flere forskellige passwords og ikke længere laver passwords, jeg selv skal kunne huske, så går det også langt hurtigere at logge ind på de mange, mange forskellige sites, jeg bruger i løbet af en dag. Win-win!!

Det kan anbefales!